Wat zijn de beste en betaalbaarste kartschoenen van dit moment?

Als een van de meest betaalbare, toegankelijke motorsporten die er zijn, zul je merken dat het vinden van koopjes in de wereld van karting makkelijker is dan je zou denken. Kartschoenen kunnen behoorlijk duur lijken als je niet weet waar je moet zoeken! Helaas zul je niet snel een vergelijkingssite vinden zoals wel mogelijk is bij energie vergelijken, maar alsnog vind je in dit artikel wel een paar kartlaarzen die aan de betaalbare kant zijn. De Sparco Gamma KB-4 is hier het beste voorbeeld van, maar in dat artikel geven we je nog twee kartschoenen die er zeker mogen zijn qua zowel prijs als functionaliteit. Alle drie modellen zijn dus zeker aanraders! 

RaceQuip 303 Series SFI 

RaceQuip is een van de beste merken als je uitrusting wilt kopen voor je kartavonturen, dit gaat verder dan alleen de betaalbare prijzen. Ze bieden namelijk veilige en duurzame uitrusting voor elk budget en hun meest populaire schoen is geen uitzondering op die regel. Een van de grootste voordelen van de 303’s in plaats van de atletische schoenvariant is de extra brandveiligheid die je hebt als het ergste gebeurt in je kart. De enkels zijn een zeer kwetsbaar gebied, vooral voor brandwonden, dus het wordt in sommige kartkringen vaak als een must beschouwd om ze te bedekken. Bovendien heeft alle uitrusting van RaceQuip standaard verschillende niveaus van SFI-bescherming. SFI is iets waar kartpakken zich aan moeten houden om te worden verkocht en gebruikt in kartraces.

Zamp ZR-30

Een ander betaalbaar merk is Zamp, een fabrikant die over het algemeen in racen en autosport werkt om scherp geprijsde uitrusting te leveren met goede, duurzame materialen. Deze raceschoenen zijn lichtgewicht en hebben toch duurzaam suède als hun belangrijkste onderdeel, dus ze bieden het beste van zowel racen als praktisch! De Zamp ZR-30’s lijken een beetje op de Sparco KB-4’s doordat ze beide een mid-top stijl hebben, wat een goede compromis is tussen een schoen en een volledige laars. Deze stijl zorgt er ook voor dat de laarzen zeer ademend en flexibel zijn, ook grotendeels vanwege de keuze van Zamp om suède te gebruiken. Het laatste wat je wilt tijdens een race, is dat je voeten oververhit en zweterig worden, maar hier heb je bij de ZR-30’s geen last van.

Sparco Gamma KB-4

Deze kartschoen is misschien wel de duurste op dit lijstje, maar hij is niet voor niets! Sparco is een gerespecteerd en geliefd merk in de kartwereld, met veel mensen die zweren bij hun productkwaliteit en levensduur. Deze slanke, comfortabele en duurzame laarzen zijn geen uitzondering op die regel, en ze hebben een groot aantal functies die ze elke cent waard maken. De KB-4 is verkrijgbaar in vijf kleurenpaletten en is om een paar redenen een unieke kartlaars. Eerst en vooral is de stijl van deze laarzen iets anders dan waarmee je vertrouwd bent geraakt. Ze bieden namelijk het beste van twee werelden als het gaat om een laars- en schoenstijl, en dit komt door het mid-boot-ontwerp.

Nieuwe reactie toevoegen