Let hierop bij het kopen van karthandschoenen

Om te kunnen karten zul je een paar benodigdheden moeten kopen. Dit geldt bijvoorbeeld al voor een kart, met je lease auto kun je immers niet een circuit op. Daarnaast heb je ook nog een uitrusting nodig. Hierbij kun je onder meer denken aan een helm, maar ook karthandschoenen zijn van belang. Dit is al helemaal het geval als je professioneel wilt gaan racen. De handschoenen worden namelijk niet alleen voor meer comfort gedragen, ze kunnen zelfs voorkomen dat je ernstig gewond raakt. Goede karthandschoenen kopen is dus echt van belang als karter. Om dit te kunnen doen, is het slim om op de onderstaande factoren te letten!

Comfort

Het comfort van een paar karthandschoenen kan je kartervaring naar een hoger niveau tillen. Als je ooit een lange tijd op karting bent geweest, of als je graag deelneemt aan simrace-toernooien, weet je hoe belangrijk comfort is. In beide gevallen wil je plezier hebben. Dus als de handschoenen niet comfortabel zijn, gaat het hele punt van plezier te boven. Aan de technische kant komen handspanningen veel voor in de kartwereld. De hevige trillingen als gevolg van de g-krachten en de kart die altijd terugvecht, kunnen je handen beschadigen, tenzij je racehandschoenen comfortabel zijn.

Ontwerp

Voortbordurend op het bovenstaande aspect, voor sommige mensen is het ontwerp van karthandschoenen erg belangrijk. Je persoonlijkheid kunnen laten zien terwijl je een tegenstander passeert of wanneer je de geblokte vlag als eerste ziet door gewoon je handen te laten zien, is best cool. Veel karters geven de voorkeur aan eenkleurige handschoenen. Er zijn echter zoveel handschoenen op de markt dat ik je het meest extravagante design met de meest stijlvolle kleuren kan garanderen. Als je een paar handschoenen zou moeten kiezen, kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een minimalistisch paar met felle kleuren, zoals rood of oranje.

Grip

De grip van karthandschoenen is het meest essentiële element. Als het stuur van je handen glijdt terwijl je een paar handschoenen draagt, kun je beter je blote handen gebruiken. Tijdens een race zul je veel zware trillingen het hoofd moeten bieden, vooral als er scherpe bochten op de baan zijn. Hierdoor glijden je handen van het stuur, wat kan resulteren in een crash, vooral in de zomer als je handen zweterig worden. Daarom moet je op zoek naar karthandschoenen met een laag coating op het gebied van je handpalm. Deze coating is meestal gemaakt van suède of siliconen.

Duurzaamheid

Net als elk ander onderdeel van kartuitrusting, wil je dat de handschoenen zo lang mogelijk meegaat. Dus als je een paar racehandschoenen koopt om ze na een paar races te vernietigen, voel je je opgelicht. Zoek daarom naar duurzame materialen, zoals Nomex of leer. Deze twee materialen zijn niet alleen ongelooflijk duurzaam, maar ze kunnen ook veel hitte weerstaan. Dus als je een ernstig ongeluk krijgt, zullen je handen niet worden verbrand. Je moet ook kijken naar tweelaagse skelterhandschoenen in plaats van enkellaagse. Ze bieden namelijk meer bescherming, zijn comfortabeler en gaan langer mee maar hun prijs is ook hoger. 

Nieuwe reactie toevoegen