Karthandschoenen, racehandschoenen

Voor karthandschoenen geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de karthandschoenen stelt.

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen.
In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorens karthandschoenen aan te schaffen.

Een groot scala aan karthandschoenen wordt aangeboden.
Veelal gemaakt van een kunststof en voorzien van uiteenlopende (kwaliteiten) extra "bekleding" zoals suède, rubber, al dan niet voorzien van nopjes om een goede grip op het stuur te krijgen.

Niets zo lastig en vervelend als een stuur dat door je handen glijdt terwijl je het niet wilt. Pijnlijk o.a. voor de handpalmen en onderarmen. De suède heeft vaak even wat gebruik nodig om wat vettig te worden en de grip te krijgen. Een oud trucje -  misschien minder smakelijk voor u - is om goed in de handschoenen te spugen en de handen even te "wassen". De oude thuismiddeltjes werken vaak goed hoor!

Voorschriften bij organisaties

De organisaties stellen vaak als enige eis dat de handschoenen de gehele hand en pols moeten bedekken. E.e.a. ter beoordeling van de wedstrijdleiding.

Lees meer over

Nieuwe reactie toevoegen